Wie ben ik?  Ik ben in 1979 geboren in het noorden van Duitsland en in 2002 naar Nederland gekomen. 

Ik heb meer dan twaalf jaar als lichttechnicus/lichtontwerper in grote theaters gewerkt, maar het onregelmatige bestaan en de fysieke inspanningen die dat vergde, zetten me aan het denken over de vraag of ik dit altijd zou willen en kunnen blijven doen.


Daarnaast miste ik de echte, meer persoonlijke een-op-een-contacten en wilde ik graag dieper in kunnen gaan op iemands wezen, gedachten en emoties. Ik geloof dat bepaalde mensen met een reden op je pad komen - om je te helpen jezelf verder te ontwikkelen.  

Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om een opleiding als natuurgeneeskundig shiatsutherapeut te volgen. Deze opleiding heb ik in 2014 afgesloten.
Ik kan me zeer goed vinden in de oosterse denkwijze die ervan uitgaat dat het menselijk lichaam zichzelf kan genezen. Soms heeft het lichaam alleen een klein zetje nodig...

Op reizen kwam ik in aanraking met de Thaise yogamassage. Wat een heerlijke en liefdevolle manier van masseren! In 2010 ben ik tien weken naar Thailand gegaan voor een intensieve studie van de massagetechnieken en om meer zicht te krijgen op de Thaise (leef)cultuur. Deze technieken gebruik ik nog vaak mee in mijn massages.  

Om ook het westers perspectief op massages te kunnen aanbieden en mijn kennis nog verder uit te breiden, heb ik tenslotte een opleiding voor sportmassage met succes afgesloten.

Het mooie aan dit vak is dat je met veel verschillende soorten mensen in aanraking komt: Je raakt dus nooit uitgeleerd!

Ik zou u graag willen verwelkomen in mijn praktijk!

Diploma's